Inloggen

Welkom op het ouderportaal van basisschool Klein Heyendaal

preview
Nieuwsbrief 26 september 2019

Nieuwsbrief basisschool Klein Heyendaal

De komende 2 weken

 

Vrijdag 27 september Ateliermiddag groep 5 en 6
Vrijdag 27 september Voorstelling Kwatta voor de groepen 4 (geannuleerd)
Maandag 30 september De laatste dag van ons oude ouderportaal, wilt u nog foto's downloaden, doe het dan vandaag.
Dinsdag 1 oktober Vergadering medezeggenschapsraad
Woensdag 2 oktober Start kinderboekenweek met het thema "Reis mee"
Dinsdag 8 oktober Voorstelling kwatta voor de groepen 3

 

De jarigen

taart27-09     Thomas Schaars

28-09     Milou Kersten

28-09     Wessel Satijn

28-09     Vajèn Verlee

29-09     Anna Smeenk

30-09     Juffr. Helma

30-09     Otis Dijk

01-10     Fréderique Busch

01-10     Sil Vooijs

03-10     Michiel Besselink

05-10     Robin Babay

05-10     Jesper van Kemenade

07-10     Rayhan Seke

07-10     Julia Verkaart

08-10     Indy van Cleef

09-10     Jop Nijenhuis

10-10     Julie van de Ven

Voorstelling groepen 3

 

Jabber“Jabber”

Sommige vogels bouwen een nest en willen daar altijd blijven. Andere vogels hebben geen rust en vliegen steeds weer af en aan. In de zomer zijn ze hier en in de winter dan weer daar. Flierefluiters, dwaalgasten, binnenvetters, gelukszoekers en holbewoners. Maar wat gebeurt er als vreemde vogels elkaar ontmoeten. Kunnen ze met elkaar praten? Kunnen ze elkaar verstaan? Vinden ze elkaar vreemde vogels? Vechten ze elkaar het nest uit? Of dromen ze dezelfde dromen en maken ze ruimte voor elkaar?

Jabber is een voorstelling over vier vogels en één nest, in een taal die niemand kan verstaan. Maar wat nou als we elkaar niet verstaan, en toch begrijpen? Dan zijn we voor je het weet, geen vreemde vogels voor elkaar.

Jabber is een jabbertalkopera voor de hele familie die, zoals het hoort bij vogels, geheel wordt gezongen.

 

 

 

Schoudercom

 

Volgende week maandag valt het doek voor ons oude ouderportaal. Vanaf dinsdag 1 oktober kunnen wij u alleen nog informeren via Schoudercom.schoudercom
Wij hebben binnen Schoudercom gekozen voor de "open" communicatie variant, een beetje vergelijkbaar met het schoolplein waarop u ook naar iedereen die u ziet kunt toestappen. Dit betekent dat, indien u dit wenst door iedereen benaderd kunt worden en u kunt ook iedereen benaderen via berichten. Indien u dit wenst. U kunt namelijk aanvinken dat u niet door andere ouders benaderd wil worden.Hier geldt 1 uitzondering op, ouders die lid zijn van de groep ouderraad, klassenouder of medezeggenschapsraad kunnen u wel benaderen, u kunt hen ook altijd benaderen.
Leerkrachten en andere werknemers van Klein Heyendaal kunnen u altijd benaderen, u kunt hen ook altijd benaderen.
Hoe ziet dit er in de praktijk uit: stel, u wenst Dick te benaderen dan typt u de d en de i in. U ziet dan alle ouders en werknemers waarvan de voornaam of achternaam van hen of de leerling met di begint.U ziet de naam, eventueel de foto, maar niet het mailadres.
Verder kunt u als ouder de groep waar uw kind in zit zien en ook de blogs die hier bij horen lezen. Als de leerkracht op de kalender specifieke informatie voor u groep heeft gezet is dit ook alleen voor ouders van deze groep zichtbaar. Dit geldt ook voor documenten die alleen voor uw groep bedoeld zijn.

Het portaal heeft ook nog een aantal andere mogelijkheden zoals het innen van schoolreisgeld en het inplannen van ouder-avonden.
Verder verzoeken wij u om zoveel mogelijk binnen dit portaal met ons te communiceren, dan hoeven leerkrachten niet steeds te switchen tussen het ouderportaal en hun andere email. Het houdt het allemaal wat overzichtelijker.
En, last but not least, uiteraard is het portaal AVG proof.

 

 

Kinderboekenweek

reis meeKinderboekenweek 2 t/m 11 oktober 2019

 

Vanaf woensdag 2 oktober start de Kinderboekenweek.
Het thema van de Kinderboekenweek is: Reis mee!
Tijdens dit thema staan de vervoersmiddelen centraal.

De Kinderboekenweek wordt woensdag 2 oktober om 9.00 uur gezamenlijk geopend op het grote schoolplein. Dit jaar wordt de opening verzorgd door een aantal kinderen van groep 7 en 8.

Gedurende deze week zullen er een aantal lessen gegeven worden, passend bij het thema Kinderboekenweek.

Op 11 oktober sluiten we de Kinderboekenweek af met een boekenruilmarkt in de eigen klas.
Voor deze markt nemen alle kinderen een eigen boek mee (passend bij de leeftijd), dit boek ruilen ze tijdens de markt voor een ander boek. Zo gaat elk kind met een ‘nieuw’ boek naar huis.
Het boek wat mee naar school gaat krijg je dan dus niet meer terug, maar ruilen is hier geen huilen!

Nieuws van buiten

Mini Zevenheuvelenloop

 

Het is weer zo ver, de mini Zevenheuvelenloop komt eraan! Op zaterdag 16 november vanaf 16:30 uur gaat het leukste hardloopevenement van het jaar van start en natuurlijk hopen we dit jaar weer zo veel mogelijk kinderen aan de start te zien verschijnen!

 

Ben jij sportief en hou je wel van een uitdaging? Schrijf je dan nu in via www.nnzevenheuvelenloop.nl/mini ! Iedereen kan meedoen, voor groep 1 tot en met  4 is er een wedstrijd over 400m en voor groep 5 tot en met 8 is er de 800m. Voor alle deelnemers ligt aan de finish een mooie medaille klaar en de eerste drie jongens en meisjes krijgen op het podium een mooie beker. Inschrijven kost €3,-. Ook aan de ouders is gedacht: bij het startnummer zit een bon voor een gratis kopje koffie of thee.

De inschrijving sluit op dinsdag 13 november, dus ben er snel bij!

 

Techniekdag Nijmegen – zaterdag 28 september

 

Zaterdag 28 september is het zover: de Techniekdag Nijmegen! Hét techniekevenement van het jaar voor kinderen en jongeren uit Nijmegen en omgeving. De technische mbo-opleidingen van ROC Nijmegen laten dan samen met andere scholen (VO, HBO en Universiteit), bedrijven en opleidingspartners duizenden enthousiaste bezoekers zien hoe interessant, uitdagend en leuk techniek is.

Dit jaar is de 11e editie. Bezoekers kunnen die dag onder andere lasersnijden, virtueel lassen, timmeren en schilderen, VR-ervaring opdoen of programmeren. Ook kunnen er proeven worden gedaan in een CSI-lab of je kunt met robots aan de slag. Uiteraard is er nog veel meer te zien en beleven voor alle leeftijdsgroepen.

 

Dit gratis evenement vindt plaats tussen 10.00 en 16.00 uur in en om de ROC-locatie Heyendaalseweg 98 in Nijmegen (Technovium). Misschien is uw kind al wel eens bij het Junior Technovium (of een vorige editie van Techniekdag Nijmegen) geweest op deze locatie. 

Wilt u of uw kind alvast een inkijkje in het programma? Kijk dan op https://www.techniekdag.nl/techniekdag-nijmegen/ of bekijk de aftermovie van de jubileumeditie van vorig jaar https://bit.ly/2lyALcI

 

Nog leuker is om samen zelf live te komen kijken en te beleven op 28 september! Ook voor ouders is er van alles te zien en doen namelijk.

Tot dan!

 

 

In de bijlagen informatie over de mini Zevenheuvelenloop, de techniekdag van 28 september en een oproep van het Donders instituut.