Inloggen

Welkom op het ouderportaal van basisschool Klein Heyendaal

preview
Nieuwsbrief 23 januari 2020

Nieuwsbrief basisschool Klein Heyendaal

De komende twee weken

Op vrijdag 24 januari krijgen de leerlingen van groep 8 hun rapport en het advies voor het VO mee.
In de week van 27 januari zijn er adviesgesprekken met de ouders van groep 8 leerlingen.

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari is de school gesloten wegens de staking.

In de week van 3 februari worden de tevredenheidsonderzoeken voor ouders, teamleden en leerlingen van groep 6 t/m 8 uitgezet.

De jarigen

taart

24-01     Remy Verhoeven

26-01     Anouk Aalbers

26-01     Faya Ay

26-01     Sophia Meijer

26-01     Vera Nieuwenhuis

27-01     Olivier Bökkerink

27-01     Emme van Winkel

28-01     Niels Kolk

29-01     Sam Bouwman

30-01     Max van Beek

30-01     Felix Brink

31-01     Elin Aalbers

31-01     Isa van Koolwijk

31-01     Elin Meuleman

01-02     Koen Crama

02-02     Maud Penders

02-02     Yfke Penders

02-02     Roos Simons

03-02     Benjamin de Vries

04-02     Merlijn de Luij

04-02     Julius Tromp

Warme truien dag

Warme truiendag

 

Op vrijdag 7 februari doet Klein Heyendaal weer mee aan de Warme Truiendag.

Verwarm jezelf, niet de wereld; met dit motto melden elk jaar weer honderdduizenden Nederlanders zich actief aan voor Warmetruiendag. Want wist je dat we met één graad lager maar liefst 6% CO2 en 6% energie besparen? En als we dit allemaal samen doen kunnen we op één dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen. Kortom: samen hebben we impact, en dat is waar we met Warmetruiendag voor gaan.

 

Uiteraard kunt u thuis ook meedoen. Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar 6% energie en CO2 per graad. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2! Doen we dat een heel stookseizoen lang, dan besparen we maar liefst 1 megaton CO2!

 

warm

Staking

Ongetwijfeld hebt u gehoord over de staking die op 30 en 31 januari gepland staat in het primair en voortgezet onderwijs. Ook het personeel van Klein Heyendaal heeft aangegeven zich aan te sluiten bij deze stakingsactie. Deze actie heeft tot doel de minister van onderwijs te bewegen structureel meer geld beschikbaar te stellen om zo de beloning in PO en VO op elkaar af te stemmen, het lerarentekort aan te pakken en maatregelen te nemen die de werkdruk verder kunnen verlagen.

 

Deze staking heeft vanzelfsprekend consequenties voor ouders en leerlingen. Op 30 en 31 januari zal er geen les worden gegeven. Leerkrachten willen het standpunt dat er te weinig geld is voor het basisonderwijs helder maken.

 

Voor u als ouders betekent het dat op donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari de school gesloten is.

 

Er vindt tijdens deze actie géén les en géén opvang plaats op school. Ik vertrouw erop dat ouders de opvang zelf kunnen oplossen, doordat men tijdig is geïnformeerd. Mocht het echt onmogelijk zijn om zelf iets te kunnen regelen dan kunt u dit bij ondergetekende melden tot uiterlijk 24 januari. School kijkt dan wat er aan oplossingen mogelijk zijn. Eventuele kosten hiervoor zijn voor rekening van ouders.

 

staken

Nieuwe conciërge

De afgelopen 2 jaren was Esther onze conciërge. Esther was gedetacheerd via Randstad. Een conciërge via detachering en niet in een vast dienstverband was een bewuste keuze. Op het niveau van de Stichting Josephscholen, de stichting waar Klein Heyendaal een onderdeel van is, heeft nl. een reorganisatie op het gebied van onderwijsondersteunend personeel plaatsgevonden. Het effect hiervan is dat de detachering van Esther per 1 februari stopt.

Per 1 februari krijgen wij een nieuwe conciërge, Cas Luyckx. Cas is een oude bekende. Hij heeft hier 6 jaar geleden, ten tijde van de ziekte van de toenmalige conciërge, een aantal maanden twee dagen per week als vervangende conciërge gewerkt.

Nieuws van buiten

Kinderzwerfboekstation

 

Voor alle kinderen die graag lezen heb ik heel leuk nieuws! Kinderboerderij de Goffert heeft sinds kort een bijzonder ”station”. Het kinderzwerfboekstation. Dit station heeft een boekenkast met kinderboeken voor alle leeftijden. Je mag gratis een boek uitkiezen en mee naar huis nemen. Heb je het boek gelezen, dan kan je het weer terug brengen naar het station. Maar het is nog leuker om het ergens anders neer te leggen. Bijvoorbeeld in je klas, of onder de snelbinder van een kinderfiets, de speeltuin of in een andere stad. Je kunt het boek natuurlijk ook aan een neefje of nichtje geven. Zo gaat het boek “zwerven“. Je kunt je boek met sticker zelfs volgen. Je moet je dan wel even aanmelden op de website van kinderzwerfboek. Het is natuurlijk hartstikke leuk om een mailtje te krijgen als een ander kind ‘jouw’ boek heeft gevonden.

Op de website www.kinderzwerfboek staat hoe je een code kunt aanvragen en nog veel meer informatie.

Heb je boeken in je boekenkast staan die je niet meer leest, breng ze naar het “station”. Laat ze zwerven.

 

zwerven