Inloggen

Welkom op het ouderportaal van basisschool Klein Heyendaal

preview
Nieuwsbrief 20 februari 2020

Nieuwsbrief basisschool Klein Heyendaal

Verjaardagen

jarige22-02     Roelof Jan de Haan

22-02     Heleen van kamperdijk

22-02     Veerle Vos

23-02     Lina Badouri

23-02     Kees Bouwman

23-02     Phine Goosen

23-02     Fabian Russo

23-02     Floris van Workum

24-02     Tom Zelvoort

25-02     Merle Frenzel

25-02     Karlijn Kolk

25-02     Max Lichtenberg

27-02     Luke Ayres

29-02     Isabel Reyers

02-03     Sarah Verkaart

02-03     Reinier Wijers

03-03     Roan Meuleman

05-03     Wouter Harhuis

06-03     Jesse Wouters

12-03     Elsa Broekroelofs

12-03     Sasha Harren

De komende 2 weken

Vrijdag 21 februari vieren wij ’s morgens Carnaval. Alle leerlingen zijn om 12 uur vrij.
Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 februari is het Carnavalsvakantie, de leerlingen zijn vrij.
Op maandag 2 maart kunt u vanaf 8.30 uur via Schoudercom intekenen voor rapportgesprekken van de groepen 2 t/m 7. Deze worden georganiseerd in de weken van 9 en 16 maart 2020.
Dinsdag 3 maart is er een vergadering van de oudercommissie, deze start om 20.15 uur.
vrijdag 6 maart krijgen de leerlingen van groep 2 t/m 7 hun rapport mee.
In de week van 9 maart zijn er rapportgespreken voor de ouders van de groepen 2 t/m 4. Dinsdag en donderdagavond zijn alle onderbouw collega’s voor deze gesprekken aanwezig.

Het onderbouwplein

In de vorige nieuwsbrief is vermeld dat het plein naar verwachting 1 maart gereed zal zijn. Dit is niet correct. We verwachten dat het plein 1 april wordt opgeleverd.

10-minuten gesprekken

Na de vakantie organiseren we weer rapportgesprekken. In de week van 9 maart voor de groepen 2 t/m 4, in de week van 16 maart voor de groepen 5 t/m 7. Om voor broertjes en zusjes aansluitend te kunnen intekenen organiseren de leerkrachten van de betreffende groepen in ieder geval momenten op de dinsdag en de donderdag. Daarnaast kan het zijn dat zij ook op andere dagen momenten organiseren.
Op maandag 2 maart kunt u vanaf 8.30 uur intekenen voor deze gesprekken via Schoudercom, ons ouderportaal. U ontvangt hiervoor een uitnodiging van de leerkracht via Schoudercom.

Fijne vakantie

Inline image

Wij wensen u een fijne vakantie en we verwachten de leerlingen maandag 2 maart weer op school.

Nieuws van buiten

Graag nodigen we je uit voor een nieuwe editie van het Kletskoppen Kindertaalfestival, dat op zaterdag 29 februari 2020 plaatsvindt in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Taalonderzoekers van de Radboud Universiteit en het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek laten je daar op een speelse manier zien hoe taal werkt.

 Op deze wetenschapsdag voor het hele gezin kunnen kinderen van twee tot twaalf jaar onder andere tweetalig audio-memory spelen, binnenstappen in een gigantisch oor of mond om te ervaren hoe die werken, een eye-tracker uitproberen, al dansend tijdens een berenjacht de betekenis van woorden ontdekken of op taalsafari gaan in Afrika.

 Naast allerlei interactieve demonstraties voor de kinderen is er ruimte voor ouders om al hun vragen te stellen. Experts op het gebied van taalontwikkeling en meertalig opvoeden zitten voor hen klaar. Voor de allerkleinsten zijn er (meertalige) voorleessessies, een programma met meezingliedjes uit alle windsteken en knutselactiviteiten.

 Het festival wordt geopend met de kleine sfeervolle muziekvoorstelling Dikkie Dik en de taart, waarbij volop gezongen en geroepen mag worden. Ook zijn er optredens van de Nijmeegse Tineke Honingh, kinderboekenschrijver en illustrator voor onder andere Freek Vonk en de Donald Duck, van Pim Lammers, de jongste winnaar ooit van de Zilveren Griffel met zijn transgender-prentenboek Het lammetje dat een varken is en van Pieter Koolwijk, bekend van  boeken als Prutje, Bens boot en zijn verhalen over Vlo en Stiekel.

 Kinderen tot en met 12 jaar, (groot)ouders, leerkrachten, docenten en studenten zijn van harte welkom op deze dag. Veel van de activiteiten zijn ook toegankelijk voor anderstaligen en voor doven en slechthorenden. Deelname is gratis! Voor meer informatie, zie www.kletskoppenfestival.nl.